Изпити по математика в СУ и ТУ през уикенда 30.03 | 10:15

На 31-и от 9.00 ч. пък е ще се проведе предварителният изпит по математика II

От iNews.bg

Сизпити по математика продължава предварителната кандидатстудентска сесия в СУ"Св. Климент Охридски" и Технически университет – София този уикенд.

На 30-и март ще се проведе предварителен изпит-тест по математика в Техническия университет-София, неговия филиал в Пловдив и Инженерно-педагогическия факултет в Сливен.

На 31-и от 9.00 ч. пък е ще се проведе предварителният изпит по математика II. Той е писмен и кандидат-студентите трябва да се справят с решаването на осем задачи. Следобед пък ще се проведат още три изпита. От 14.00 ч. са събеседването за специалност "Изобразително изкуство", на който кандидат-студентите представят портфолио с авторски рисунки, както и за специалност "Музика", по време на който кандидати са задължени да изпълнят наизуст две произведения по избор на музикален инструмент или пеене. От 15.00 ч. пък е изпит по география, който е върху учебния материал от задължителната и профилираната подготовка за 10 клас. Той е във вид на тест от 100 въпроса, от които 40 са от учебния материал за 9 клас, а останалите 60 – от учебния материал за 10 клас. Кандидатите трябва да се справят със задачи за географски факти, обекти, явления и процеси и за тяхното анализиране, интерпретиране и сравнение, като всеки въпрос има само един верен отговор от четири възможни отговораи

Водещи

Най-четени