Изплащат помощите на пострадалите семейства в Бургаско 03.11 | 14:25

Разпределиха и средствата от даренията в БЧК за хората от наводнения регион

От iNews.bg

Еднократна помощ от 325 лв. на семействата, пострадали от наводненията в общините Бургас и Камено, се изплаща от днес. Припомняме, че пороите причиниха смъртта на пет души. 149 молби за помощ са постъпили в Регионалната дирекция за "Социално подпомагане", съобщи БНР. 

В село Ливада обаче повечето от жителите не са попълнили молби, защото не са разбрали, че имат право на парите. Затова служители на отдела за социално подпомагане в Айтос ще пристигнат в селото и ще помагат на възрастните хора да попълнят документите. 

Междувременно до вчера БЧК е събрала 218 000 лв. за пострадалите от наводнението в Бургас, съобщиха от хуманитарната организация.

На Първото заседание на Обществения съвет за управление на набраните средства за пострадалите от наводненията, което се проведе на 2 ноември 2017 г., бе решено 75% от парите да отидат за община Камено и 25% - за пострадалите от община Бургас.

163 500 лв. се предоставят на община Камено за неотложни строително възстановителни дейности на 36 най-тежко пострадали от наводнението къщи.

Сумата от 54 500 лв. се предоставя на община Бургас за закупуване и предоставяне на пострадалите семейства на необходимата домакинска техника. Това е в съответствие с направеното общинско предложение и след проведена процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП).

В Съвета участват представители на президента, на омбудсмана, на Главна дирекция "Пожарна безопасност" в МВР, на НАП, на Област Бургас и Община Бургас, Община Камено, на НСОРБ и медии.

Водещи

Най-четени