Изпратиха и войници да пазят от размирици Харманли 25.11 | 17:30

Министерството на отбраната изпрати 60 пехотинци, военни полицаи и лекари на помощ на жандармерията

От iNews.bg

Военните също се присъединяват към полицаите и жандармеристите, които от вчера се струпват в Харманли. След като вече повече от денонощие МВР почти непрекъснато изпраща нови и нови свои хора в града, където вчера на няколко пъти се стигна до ексцесии в бежанския център, потокът от сили, които да пазят реда, не спира. Около обяд вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Румяна Бъчварова съобщи, че в Харманли вече се изпратени допълнително 459 служители на МВР, а днес към тях ще се присъединят нови 30 жандармеристи. Сега стана ясно и че военното министерство също изпраща помощ там.

Към Харманли вече са изпратени 60 души от състава на Българската армия. Става въпрос за хора от Втора механизирана бригада в Стара Загора, както и от Военна полиция. Те отиват в града заедно със специализирана техника, съобщиха от Министерството на отбраната.

Военните са изпратени там, за да окажат съдействие на структурите на МВР, ангажирани с охраната на външния периметър на бежанския център в Харманли. На място ще бъде изпратен също и екип на Военномедицинска академия с реанимобил. Това са част от предприетите допълнителни мерки на съвещанието в Министерския съвет, проведено днес, за възстановяване на реда в центъра за настаняване на мигранти. В съвещанието при министър-председателя Бойко Борисов участва началникът на отбраната генерал Константин Попов.

Водещи

Най-четени