Изпратиха последния български контингент за Афганистан (СНИМКИ) 10.06 | 13:27

Военните ни ще охраняват вътрешния периметър на летище Кандахар

От iNews.bg

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова взе участие в церемонията по тържествено изпращане 27-ия, последен български контингент от състава на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF).

Контингентът ни ще изпълнява задачи по охрана на вътрешния периметър на летище Кандахар. В състава му, чиято мисия ще продължи 6 месеца, са включени около 360 военнослужещи, 22 от които са жени.

Национален командир на контингента е полковник Никола Митев от военно формирование 46430-София. Помощник национален командир е подполковник Милен Гегов, командир на Военно формирование 22180-Казанлък към 61-ва Стрямска механизирана бригада. Командир на 17-а рота – за охрана на вътрешната зона на летище Кандахар, е майор Руслан Колев.

Церемонията се проведе на площад "Севтополис" в Казанлък в присъствието на министъра на отбраната Ангел Найденов, началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, постоянния секретар на отбраната Добромир Тотев, командира на Сухопътните войски на БА генерал-майор Нейко Ненов, командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада-Карлово бригаден генерал Димитър Шивиков и др.

Водещи

Най-четени