Изпълнили сме техническите критерии за Шенген 30.01 | 15:47

Така смята бившият еврокомисар по правосъдие Франко Фратини

От Ралица Стоянова

"България е изпълнила всички технически критерии за присъединяване към Шенгенското пространствo. Aз смятам, че Европейската народна партия трябва да подготви решение, за да могат да бъдат избегнати последващи забавяния, защото това, че някои страни в момента са против, това е политическа опозиция".

Това заяви по време на срещата си с министър-председателя Бойко Борисов бившият външен министър на Италия и бивш еврокомисар по правосъдие Франко Фратини. В момента той отговаря за координацията и въпросите, свързани с външната политика на ЕНП.

Фратини е на еднодневно посещение в България и ще вземе участие в публична лекция на тема "Променящите се предизвикателства пред сигурността в днешния променящ се свят", информират от правителствената пресслужба.

В рамките на срещата си с премиера Борисов  Фратини изрази своето положително впечатление от напредъка на страната ни в усвояването на средствата от еврофондовете, реализацията на големите инфраструктурни обекти, както и за стриктното спазване на финансова дисциплина и икономическа стабилност.

Борисов запозна госта си и с изпълнението на проекти в сферата на екологията и археологията, като отбеляза приноса на европейската солидарност за реализацията им. "Забележително, невероятно развитие за такъв период, а това е ясен сигнал и за тези, които са скептични по отношение на Европа", отбеляза Фратини.

Водещи

Най-четени