Изтича срокът за отчет на имущество и доходи на висшите държавници 23.04 | 13:54

На 2 май изтича законовият срок за подаване на декларации пред Сметната палата

От Андриян Георгиев

На 30 април изтича законовият срок за подаването на ежегодните декларации за придобитото имущество, получените доходи, дадените обезпечения и направените разходи през 2011 г. Поради това, че тази година 30 април е почивен ден, както и 1 май, Сметната палата ще приема декларации и на 2 май 2012 г., сряда, съобщават от Сметната палата.

Декларацията на хартиен и електронен носител се подава по пощата с обратна разписка на адрес: 1000 София, ул. "Екзарх Йосиф" №  37, Сметна палата, за Публичен регистър, или на ръка на адрес: София, ул. "Антим І" № 17, етаж 6. Декларацията може да се подаде и по електронната поща на адрес: publicregistry@bulnao.government.bg, само когато деклараторът притежава електронен подпис съгласно Закона за електронния документ и електронния подпис.

Лице по чл. 2, ал. 1 от Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, което не подаде в законоустановения срок декларация или уведомление, че няма промяна в обстоятелствата, подлежащи за деклариране, се наказва с глоба в размер от 1000 до 1500 лв.