Изтичане на газ е причината за тежкия инцидент в Севлиево 10.03 | 21:58

11-годишният Анатолий загина, а 15-годишната Александрина все още е в тежко състояние

От Теодора Кокаланова

Причината за тежкия инцидент в Севлиево е изтичане на газ от газовата мрежа на града вследствие на ремонтни дейности, извършени преди няколко години, съобщиха от прокуратурата. 

От взривната вълна покривът на къщата е излетял във въздуха и после обратно се сгромолясал и затрупал 11-годишния Анатолий и сестра му Александрина, които са били сами в къщата. Родителите на Анатолий и Александрина били на гурбет в чужбина. За децата се грижела баба им, която обаче по време на инцидента не била у дома.

15-годишната Александрина все още е в критично състояние в "Пирогов". Родителите й крият от нея, че братчето й е починало. "Опасността за живота й остава, тя е в тежко общо, но стабилно състояние", обясни доц. д-р Мая Аргирова от Клиниката по изгаряния в "Пирогов".

От община Севлиево ще отпуснат 300 лева еднократна помощ на пострадалото семейство. Освен това им беше предложено да бъдат настанени в общинско жилище, от което те обаче се отказаха и ще отседнат при свои близки, съобщава агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени