Източиха и последната цистерна в Хитрино 14.12 | 18:53

Утре сутрин започва извозването им, когато приключи, хората се връщат в домовете си

От iNews.bg

Около 17:00 часа е приключило източването на газ от необезопасените цистерни в Хитрино. Това съобщи главният секретар на МВР Георги Костов. Паралелно с това е била запушена и най-опасната цистерна, от която имаше изтичане. Всичко това позволява да започне операцията по извозването им от селото.

За целта са изградени 2 площадки за тежката техника, която ще извършва товаренето. Естеството на работата налага дейностите да се извършват само в светлата част на денонощието. Поради това утре сутрин ще започне извозването на първите две цистерни, предаде БНР.

Костов отбеляза, че хората ще се върнат по домовете си едва след като всички цистерни бъдат изведени извън територията на Хитрино. Докато това се случи, жителите на селото ще бъдат допускани до имотите си, когато не текат манипулации по цистерните. Главният секретар на МВР обаче не отбеляза колко време ще е нужно за транспортирането на цистерните. Той заяви, че операцията ще завърши във възможно най-кратък, но разумен срок, така че да не се застрашава сигурността на хората, работещи в района на местопроизшествието.

Водещи

Най-четени