Илияна Йотова: Войната с президента продължава 30.01 | 11:00

Според нея държавният глава не е заявил, че именно той ще прави политическата алтернатива

От iNews.bg

Войната с президента продължава. Може би в момента сме свидетели на трети сезон на тази война, първият беше президент и войната в Украйна, втората беше президент и Конституция, а сега очевидно сме за кожата на един президент. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти.

"Така както познавам президента Радев не смятам, че би се поддал на когото и било да създава партия, още повече да му се диктува това как да стане. За всичките години, в които съм работила с него, аз съм се убедила, че това е човек на честта, спазва до буквата на закона всичките правила, и законни, и конституционни. Може би затова сглобката не може да му прости. Защото от началото на сглобката не стана част от нея, макар че имаше такива оферти, той нито за момент не ратифицира законните им действия, точното обратното - винаги се обръщаше се към Конституционния съд. Това не се прощава", коментира още вицепрезидентът.

По думите ѝ наистина има нужда от политическа алтернатива. Според нея държавният глава не е заявил, че именно той ще прави политическата алтернатива. "Всички виждаме в обществото, че имаме нужда от нещо ново. Що се отнася до тази дясна реакция в сглобката, техният най-голям страх е точно алтернативата. Колкото пъти на ден излязат да говорят, че няма алтернатива, толкова повече се опитват да убедят самите себе си", посочва още тя.

На въпрос за предстоящата пресконференция на БСП, в която левицата ще изнася данни за нарушения на служебните на кабинети на държавния глава, тя призова всеки, който има сигнал за нарушения и корупция, да се отнесе към органите на реда и правоохранителните органи.

Водещи

Най-четени