Илияна Йотова: Вярвам в нашето единство, в силата ни и волята за победа 22.03 | 15:37

Изборите не са само за ЕП, а за това как ще изглежда България, отбеляза тя

От Теодора Кокаланова

"Вярвам в нашето единство и за това, че като си подадем ръка в най-трудните моменти, излизаме по-силни и с много по-голяма воля за победа. Нито за секунда не съм повярвала, че няма социалисти в Монтана и са отишли към друга партия.", заяви Илияна Йотова, евродепутат от БСП на конференция в Монтана.

Йотова запозна делегатите с работата си в Европейския парламент и това какво предстои. Според нея предстоящите избори не са само за Европейски парламент, а избори за това как ще изглежда България.

По нейните думи Европа продължава да изживява тежка икономическа, финансова и за съжаление социална криза. Йотова обясни, че 120 милиона души в ЕС са заплашени от бедност. "Преди 3-4 години ние казахме, че тези тенденции ще ни застигнат и нас българите. Написахме писмо до тогавашния социален министър Тотю Младенов, но резултат нямаше", отбеляза евродепутатът от БСП. 

Тя уточни, че правителството на ГЕРБ е било предупредено да вземе бързи мерки, за да не заемем третата позиция по младежка безработица. "Той отговори, че ние от БСП само това знаем - да критикуваме. Днес обаче това е факт", отсече Йотова.

Евродепутатът е на мнение, че кризата в Европа трябва да бъде преодоляна не с това, което се предлага от десните сили. "Сега за първи път от 10 години насам европейската левица има шанс да спечели и да обърне тази тенденция, слагайки грижите за човека в основата на тази политика. Затова активността трябва да бъде двойна и заради Европа, и заради самите нас", заключи Илияна Йотова.

Водещи