Илияна Йотова за имотния скандал: Борисов е на ход 26.03 | 12:44

Има последна възможност за отпадане на пакет “Мобилност“ заради внесени изменения, каза вицепрезидентът

От iNews

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви днес по повод разрастващия се скандал с апартаментите, че на ход е премиерът Бойко Борисов, предаде БНР.

"Сега е на ход Бойко Борисов и като председател на политическа партия ГЕРБ, и като премиер-министър. Нека да изчакаме тяхното решение. Тогава ще бъдат и по-меродавни нашите коментари", каза Йотова.

"Елементи на политически кризи има в моменти, в който БСП напусна пленарната зала и както виждате всеки път е на ръба съставянето на кворума. Това не е нормална атмосфера и не е нормална работа на един български парламент. Аз не зная и законите, които се приемат с каква доза категоричност са те, първо, и второ - доколко те наистина заслужават да бъдат в юридическия мир на страната, при положение, че не се приемат с достатъчно дискусия", добави вицепрезидентът.

Има още една последна възможност в самата сряда да бъде поискано отпадане на дискусията по пакет "Мобилност" в Европарламента в Страсбург заради това, че са внесени над 1500 изменения, с които не са се запознали своевременно всички евродепутати, коментира днес вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя заяви, че за съжаление първият шанс беше пропилян:

"Жалко, вчера пропуснахме една чудесна възможност, винаги в понеделника, когато се гласува дневният ред за седмицата в Страсбург, не всички депутати присъстват и виждате, че вчера са били може би малко повече от 300 от близо 800 човека депутати в ЕП. Винаги може да се случи така, че човек да закъснее, да закъснее полет или да има някакво друго препятствие, или някакъв друг ангажимент, но практиката винаги е била да се подсигуряват гласовете, да се говори с колеги от други парламентарни групи, от собствената парламентарна група, така че интересът да бъде спазен", каза Йотова.

Водещи