Илков: Няма данни за заплахи от тероризъм заради напрежението в Близкия изток 02.10 | 13:40

Взети са мерки, сред тях - засилена охрана на Посолството на израелската държава в София и на други обекти

От iNews

Към настоящия момент няма данни от българските и партньорските служби за заплахи от тероризъм и влошаване на средата за сигурност заради напрежението в Близкия изток. Това обяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Взети са мерки, сред тях - засилена охрана на Посолството на израелската държава в София и на други обекти.

"Активни и превантивни мерки, така че да имаме готовност евентуално за реакция при възникване на някаква необходимост. Нашите колеги са в готовност. Имаме усиление на някои от дипломатическите представителства. Също така имаме и засилено наше присъствие в стратегическите места в град София. При необходимост такова присъствие ще има и на други места в страната", обясни вътрешният министър.

Илков допълни, че евакуираните от Ливан сънародници при необходимост ще бъдат настанявани в почивни бази на МВР и в други държавни бази.

По-рано беше съобщено, че днес от 17 ч. служебният премиер Димитър Главчев свиква правителствения Съвет по сигурността. За 4 октомври пък президентът Румен Радев свика КСНС.

Най-четени