Илков: Ще бъде решено дали НСО да охранява Доган заради опасност за живота му 30.08 | 15:15

Вътрешният министър обясни, че е получен сигнал

От iNews

Вътрешният министър Атанас Илков съобщи, че в МВР вчера е постъпил сигнал, че има опасност за живота на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. По-късно днес ще бъде решено дали има нужда да му бъде назначена охрана от НСО.

Вчера (29 август) собственикът на фирмите, в чиито активи са "сараите", използвани от Доган - бившият министър на транспорта в кабинета "Орешарски" Данаил Папазов, с писмо до медиите настоя почетният председател на ДПС да ги напусне, напомня бТВ.

Според симпатизантите на Доган десетима мъже са влезли вчера в имота в "Бояна" и все още са в него. Десетки поддръжници на почетния председател на ДПС са пред сградата в София, както и пред тази в Росенец. Членове от структурите на движението се заканват, че ще останат пред сараите в Бояна през целия ден.

По този повод Илков заяви, че представители на охранителна фирма са представили пълномощно от собственика на имота. МВР са се свързали със собственика, който не е бил в София, но е потвърдил, че е упълномощил представители. Илков добави, че МВР няма как да се меси в частен казус, но служители на полицията ще останат на място, за да се гарантира общественият ред.

 

Водещи

Най-четени