Илхан Кючюк и Делян Пеевски имат най-много номинации за кандидати за евродепутати 16.04 | 18:25

„ДПС в Европа, Европа в България“ е слоганът на предизборната кампания на ДПС

От iNews.bg

Председателят на Младежкото ДПС Илхан Кючюк и депутатът Делян Пеевски са с най-много номинации от областните структури на ДПС за кандидати за евродепутати от листата на партията. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на партията Рушен Риза по време на открито заседание на Централния предизборен щаб на ДПС.

Кючюк има 28 номинации, а Пеевски - 25. Сред останалите номинирани за включване в листата на ДПС са Филиз Хюсменова и Неджми Али с по 18 номинации, Искра Михайлова с 14, Метин Казак с 14, Айсун Авджиев, Петя Раева и други.

Номинациите на областните структури са над 50, сред които и Мустафа Карадайъ, Ахмед Доган и Лютви Местан.

"ДПС в Европа, Европа в България" е слоганът на предизборната кампания на ДПС за европейските избори, обяви при откриването на заседанието лидерът на партията Лютви Местан. По думите му след присъединяването на България в ЕС са се случили изключително позитивни явления. "Земеделието е обновено, с европейските фондове се строят магистрали, изграждат се спортни зали - това е ново красиво лице на България", отбеляза Местан.

"Но дали Европа стъпи навсякъде?", попита той.

"На фона на комбайните ние видяхме една друга тъжна картина - на възрастния човечец със съпругата му, с магаренцето на картофената нива", заяви Местан.

Във връзка с облика на листата на ДПС председателят на партията заяви, че трябва да се балансира между принципите на приемственост и на освежаване.

"В нея трябва да намери място и "женското начало в политиката", посочи Местан.

По думите му листата на единствената неетническа партия в България - ДПС, трябва да представи цялата етнорелигиозна палитра на България.

Лютви Местан посочи, че целта на ДПС за евровота е да съхрани позицията си в Европейския парламент с трима свои представители и да се опита да осъществи качествен пробив с четвърти
евродепутат.

"Това изглежда като свръхзадача, предвид факта, че този път България разполага с квота от 17 български представители, а не от 18, както досега", каза още Местан, допълва БТА.

Водещи

Най-четени