Има 2 версии за изчезналите милиони от КТБ 13.07 | 13:01

Според едната става дума за липси, които са направени през последната година

От iNews.bg

Има две версии за 205-тe милиона лева, за които в петък шефът на БНБ Иван Искров обяви, че са изчезнали ден преди да влязат квесторте в Корпоративна Търговска Банка, твърдят неофициално източници от одита.

Първият е вече тиражираният мистериозен начин да са били изнесени с чували, който предизвика десетки догадки колко точно тежат тези милиони, в какво могат да се натоварят и как точно са изнесени от банката.

Втората версия е, че става дума за липси, които са направени през последната година. За тях не е имало документи и ден преди да влязат квесторите са били оформени документално като пари, изтеглени на каса, пише в. "24 часа".

Вероятно и затова обвинението към първите двама арестувани - шефа на Управителния съвет на КТБ Орлин Русев и на главната касиерка на банката Маргарита Петрова е за длъжностно престъпление не за определен период от време - дните преди влизането на квесторите.

Според непотвърдена информация прокуратурата сериозно работи по втората версия.

Адвокатът на арестуваните Таня Дончева обяви в петък, че няма изнасяне на пари.

Неофициално от обвинението потвърдиха и новината на БНР за общо четирима арестувани от КТБ. Другите двама задържани са главният счетоводител на КТБ и неговият заместник.

Водещи

Най-четени