Има задържан за убийството на 11-годишния Станислав 25.01 | 13:18

Детето беше открито удушено преди дни

От Деляна Петкова

Полицията е задържала  заподозрян за убийството на 11-годишния Станислав Мирчов от видинското село Лагошевци. От МВР обаче не уточняват самоличността му, нито дори дали става въпрос за мъж или жена.

Задържаният е разпитан пред съдия от Окръжен съд-Видин. Извършени са процесуално-следствени действия по претърсване и изземване, които продължават и в момента. Продължава работата на криминалистите за пълно документиране на случая.

Момчето изчезна на 4 януари, а тялото му беше открито в гориста местност край селото на 21 януари. Експертизата показа, че детето е удушено.

Близките на момчето подозираха, че Станислав е отвлечен. Те разказаха пред медиите, че през лятото при тях е дошъл мъж и им е предложил 5 хил. лева, за да осинови 11-годишното дете. Семейството живее в крайна бедност, в къща без ток. Те обаче са отхвърлили категорично възможността да дадат сина си за осиновяване.

На 4 януари майката на детето Христина го е изпратила до възрастен съсед да му занесе храна. Станислав "яхнал" колелото си и оттогава следите му изчезват.

Най-четени