Има обир в банковия клон в Русе, откраднати са пари 28.03 | 16:55

Клиентите няма за какво да се безпокоят, успокояват от финансовата институция

От iNews.bg

Обир в банковия клон в Русе все пак е имало. По-рано днес стана ясно, че е имало опит за проникване в офис на финансова институция в крайдунавския град. Първоначално не беше ясно дали крадците все пак са успели да откраднат нещо или не. Полицаите и служителите в клона обаче вече са установили, че обир все пак е имало. Откраднати са пари. Огледът обаче все още не е приключил, затова не е ясна сумата. Според неофициална информация крадците са успели да задигнат около 50 пачки, съобщи БГНЕС. Не става ясно обаче какви банкноти са съдържали те.

Вече е доказано и че проникването в банковия клон, в който има и трезор, е станало през изтеклия уикенд, но е било установено едва тази сутрин, когато служителите са дошли на работа. Крадците са направили дупка в стената от съседно помещение. Проникването до него пък е било през подземен обществен паркинг.

Няма опасност за клиентите на клона, обявиха пред "24 часа" от "Пощенска банка", чийто офис е обраният. Дори и да има откраднати пари, те са застраховани и няма да има загуби за хората.

Водещи

Най-четени