Има справедливост! Доживотен затвор за изроди, пребили дядо за 15 лева 16.12 | 16:40

След нападението възрастният човек починал в болницата

От Гергана Златкова

Добричкият окръжен съд постанови доживотен затвор за двама грабители, чиято жертва - възрастен мъж от добруджанското село Смолница, умира дни след престъплението, съобщи пресцентърът на институцията.

Съдът замени най-тежкото наказание с присъда "лишаване от  свобода" за срок от 25 години за Васведин Дж. Х. (26 г.) на основание член 58 а, алинея 2, от Наказателния кодекс.

Илия  И.Р. (24 г.) на същото основание ще изтърпи 20 години "лишаване  от свобода", посочват от пресслужбата на съда. Тежкото престъпление е извършено в село Смолница на 6 юли 2013 година.

Според обвинителния акт на прокуратурата двамата  млади мъже нападат и ограбват Марин К.Б. Старецът е съборен на земята и ритан. Отнет му е мобилен телефон и сумата от 14.70 лева.

Възрастният мъж, който според съдебно-медицинската експертиза е получил средни телесни повреди, е бил отведен в болница във Варна и е починал на 19 юли.

Подсъдимите трябва да заплатят на родственик на починалия обезщетение от 100 000 лева. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред по-горна съдебна инстанция. 

Водещи

Най-четени