Имало пострадали служители на НСО при нападението над Доган 19.01 | 16:50

"Прави се анализ на ситуацията", обяви шефът на службата бригаден ген. Коджейков

От Кремена Бедерева

Има пострадали служители на Националната служба за охрана - НСО, които са се опитали да предпазят нападателя над лидера на ДПС Ахмед Доган.

Това каза на брифинг началникът на НСО бригаден генерал Тодор Коджейков . Прави се анализ на ситуацията с нападението над лидера на ДПС, каза началникът на НСО.

След като анализираме цялата ситуация от започване на самата конференция, начина, по който са допускани делегатите, как се е издавал достъп, тогава ще се знае кой и по какъв начин е допуснал това лице да влезе в залата и да направи този инцидент.

"Нямаме отношение нито по регистрацията на делегатите, нито по издаване на пропуски, по отношение на хората, които ще присъстват”, допълни още шефът на НСО.

"Що се отнася до реакцията на личната охрана на г-н Доган, трябва да се вземе записът и да се анализира как и по какъв начин е преминало лицето и тогава ще бъдете уведомени кой е допуснал това да се случи. Броят на служителите няма как да ви кажа колко човека са били, мога да кажа, че са били само необходимият брой”, продължи още шефът на НСО.

"След като получих писмото дадох нареждания да се изясни имали някаква извънредна ситуация, която да застрашава живота и сигурността на г-н Доган и след проверката ми бе отговорено, че няма”, допълни още бригаден ген. Коджейков.

В момента 5 са лицата, които са поставени под охрана по думите на НСО шефа. Това са Яне Янев, Румен Петков, Георги Първанов, Цветан Цветанов и Сергей Станишев, съобщи още шефът на НСО.

Водещи

Най-четени