Имало фактори в държавата, които се притесняват от Синята коалиция 08.05 | 16:51

Това каза лидерът на СДС Мартин Димитров

От Кремена Бедерева

Има фактори в държавата, които се притесняват от Синята коалиция. Това каза лидерът на СДС Мартин Димитров на пресконференция след Националния изпълнителен съвет на партията, информира БТА.

На следващото заседание на Националния съвет на СДС, което ще се състои на 15 май в Пловдив, ще бъде обсъден проект за споразумение между партиите в Синята коалиция.

На изнесеното в Пловдив заседание ще се реши как ще отиде СДС на изборите, посочи Найден Зеленогорски. По думите му в споразумението има специална глава за разширяване, в която е залегнало условие разширяването да става с изричното съгласие на двата основни партньора в коалицията - СДС и ДСБ.

Зеленогорски обаче посочи, че преговори извън коалицията за нейното разширяване тепърва ще се водят. Има хора и партии, които не искат да ни видят в следващия парламент и ще направят всичко възможно срещу нас, каза в отговор на репортерски въпрос Мартин Димитров.

Според него обаче по-голямата част от избирателите на десницата искат СДС и ДСБ да се явят на изборите заедно като Синя коалиция. "Моето виждане за явяването ни на изборите е същото", добави Димитров.

Водещи

Най-четени