Имамов: Сега сме партньори с БСП, но утре не се знае 06.06 | 09:27

Социалистът Мерджанов предупреди до какво ще доведат избори през октомври

От Филипа Тодева

Ние в момента сме коалиционни партньори с БСП, но не се знае утре какво ще стане. Това заяви Алиосман Имамов от ДПС пред БНТ. "Мисля, че е прекалено рисковано да се прави преценка на обществените настроения затова кога предпочитат да бъдат изборите. Избори веднага имат дълбок недостатък — да не бъде променена политическата структура и това ще задълбочи още политическата ситуация", каза той. По думите му политическата нестабилност е основният проблем на българското общество днес и всички партии са длъжни да търсят решение на този проблем.

"Всички, които говорят за избори през октомври или ноември трябва да носят ясната отговорност за последствията, които ще се стоварят върху държавата и обществото", предупреди от своя страна червеният депутат Атанас Мерджанов. "Ние казахме нашето мнение за решаване на проблема свързан с политическата криза. ние не налагаме на никой това мнение, не налагаме срокове, не налагаме поведение… Трябва диалог", каза на свой ред Алиосман Имамов.

Мерджанов обаче смята, че обществените настроения винаги са били един инструмент в политиците, когато искат да нажежат обстановката или да я успокоим. "В случая, аз нямам впечатления, че има много бурни обществени настроения, които налагат непременно провеждане на избори", добави той.

Водещи

Най-четени