Имамов за блокадата на автобуса: Бях в този ад 26.07 | 09:59

Депутатите в рейса не са били наясно има ли сред тях представители на службите

От Кремена Бедерева

"Бях в този ад". Това призна пред TV7 депутатът от ДПС Алиосман Имамов, който бил в автобуса, атакуван от тълпата в 40-ия ден от протеста.

Народният представител и част от икономическата комисия сподели ужаса, с който се е сблъскал в нощта на погрома на парламента, когато се направи опит да бъдат изведени от Народното събрание депутати и министри с бял автобус.

"Представете си около вас летят камъни, бутилки, димки, ревящата тълпа. Беше страшно, защото можеше да хвърлят нещо запалително", разказа Имамов.

Той обясни, че с депутатите в парламента не е била споделена информацията, че е съществувала опасност за тях, ако останат в сградата. Решението за извеждането им било взето от спецслужбите.

Депутатите в рейса не са били наясно има ли сред тях представители на службите.

"Нашето внимание изцяло беше насочено към това как да се съхраним от летящите предметите", подчерта народният представител. По отношение на размера на дълга си България е в една от най-добрите позиции в Европа. Това обяви Имамов по повод приетата на първо четене актуализация на бюджета.

Отношението дълг-брутен вътрешен продукт е най-добро само в Естония.

При Германия и Франция процентът на дълга от БВП е много по-висок. Имамов и колегата му от БСП Димитър Горов отхвърлиха обвиненията, че данъкоплатците се натоварват допълнително с милиард лева. Задълженията се запазват14,6 млрд. лв - толкова са заложени, толкова и остават.

Водещи

Най-четени