Инвестират 2 млн. лв. в къмпинг за кемпери и каравани край Павел Баня 28.09 | 17:15

Над 2000 плодни дръвчета вече са засадени в района на бъдещия комплекс в Скобелево

От iNews.bg

Близо 2 млн. лв. ще бъдат инвестирани в нов къмпинг върху терен от 58 дка в съседство с павелбанското село Скобелево, където вече работи първият частен етнографски комплекс "Дамасцена".

Проектът предвижда на първо време тук да могат да бъдат "закотвени" минимум 50 кемпери и каравани, чиито притежатели ще се радват на собствено пространство от по близо 100 кв. м тревна повърхност, разделена с розови насаждения, за които вече се изгражда капково напояване.
 
 
Планирани са 6 двустайни къщи със собствени санитарни възли и 6 стационарни каравани, които ще бъдат отдавани под наем на пристигнали на "самоход" туристи. Над 2000 плодни дръвчета са вече засадени в района на бъдещия комплекс, работи се за изграждането на малък басейн с топла вода, планиран е и голям (25х12 м) басейн с мини ролба и аква пързалки.
 
За социализацията и комфорта на гостите е изграден навес с маси, има кухня с печки и грилове, местата за барбекю могат да приемат 70 души.
 
Отделно ще има и 7 остъклени беседки, всяка с диаметър 8 метра за ползване при студено и влажно време. Планът предвижда в близост до паркинга да бъдат обособени две езера, които ще бъдат зарибени, за най-малките ще има детска площадка, а за поддръжката на кемперите и караваните ще се грижат механици.
 
Избраното място е недалеко от подбалканския път, в близост е до курорта с минерални води. Любителите на планинарството ще могат да правят излети в Стара планина и Средна гора.
 
Собственик на дружеството-инвеститор е производителят на розово масло и биопродукти в региона - 44-годишният Христо Стоянов.

Водещи

Най-четени