Инкриминират езика и проявите на омраза, ксенофобия и расизъм? 22.01 | 17:12

„Шалом“ и Комисията срещу дискриминацията подготвят законодателството

От iNews.bg

В зала "Йерусалим" на Еврейския културен дом в София председателят на Обединението на евреите в България (ОЕБ) "Шалом" Максим Бенвенисти и председателят на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) доц. д-р Ана Джумалиева подписаха Меморандум за сътрудничество. Това съобщиха от пресцентъра на ОЕБ "Шалом".

Двете организации обединят усилията си да развиват политики за противодействие на проявите на ксенофобия, расизъм, антисемитизъм, омраза и други форми на нетолерантност, слово на омраза и престъпления от омраза, както и превенция на тези прояви.

С меморандума ОЕБ "Шалом" и КЗД се споразумяват да работят съвместно за прецизиране на дефинициите на ксенофобия, расизъм и омраза и да съдействат на компетентните власти за инкриминиране на словото на омразата.

ОЕБ "Шалом" и КЗД ще обменят информация и добри практики, мониторинг, обсъждане и проучване на възможностите за реализиране на национални, регионални и международни партньорства в обществения живот, публичните политики и граждански инициативи.

Водещи

Най-четени