Инспектират кръстовището на две нива при Телевизионната кула в София 15.08 | 07:55

Напредъка на работите ще прегледа кметът Фандъкова

От Деляна Петкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще инспектира строителните работи на кръстовището на две нива при Телевизионната кула на бул.”Алея Яворов” и бул.”Драган Цанков”, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Фандъкова ще бъде придружена от заместник-кмета на столицата с ресор транспорт и транспортни комуникации Любомир Христов.

От началото на годината в столицата започна строежът на две кръстовища на две нива на ключови места. Единият проект е този, който ще инспектира кметът днес (15 август), а другият - на бул. "Акад. Иван Гешов". И двата проекта започнаха през април.

От средата на юли пък вече функционира подобно съоръжение - в столичния квартал "Младост", между булевардите "Андрей Ляпчев" и "Андрей Сахаров". Строителството на този обект започна през лятото на 2011 година, а цената му е около 9 млн. лева.

Още две кръстовища на две нива ще бъдат изградени през седващите месеци в София, гласят плановете на обищаната. Следващият проект ще е отново на бул. "Акад. Ив. Гешов", но при кръстовището с бул. "България". подобно съоръжение ще има и на кръстовището при "Симеоновско шосе" и бул."Никола Вапцаров".

Водещи

Най-четени