Инспектират строежа на метрото при надлез "Надежда" 25.01 | 07:17

На проверката ще присъства почти цялото правителство

От Ивайло Ачев

Инспекция на строежа на метрото в София ще бъде направена днес (25 януари) от кмета на София и премиера на страната, съобщават от Столична община.

Проверката ще бъде извършена при Пета Междупрофилна болница за активно лечение (МБАЛ).

В ОП ”Транспорт” с местно съфинансиране са включени три участъка от столичното метро, обособени в два етапа на проекта за разширение на метрото.

Етап І включва централното трасе от втория метродиаметър: "Надлез Надежда - Централна ж.п.гара - "Лъвов мост”- пл. "Св.Неделя” - НДК - бул. ”Черни връх”, финансиран с безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие в размер на 157 млн. евро и с местно съфинансиране.

Етап ІІ включва два лота: Лот 1 - участък "ж.к.Обеля - ж.к.Надежда - Надлез Надежда” от втори метродиаметър и Лот 2 - участък "ж.к.Младост І - ж.к.Младост ІІІ - бул.”Цариградско шосе” разширение от първи метродиаметър, финансирани с безвъзмездна финансова помощ от Кохезионния фонд в размер на 200 млн. евро с местно съфинансиране чрез заем от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

На инспекцията ще присъстват и няколко министри, както и представители на дирекцията по регионална политика на Европейската комисия.

Водещи

Най-четени