Инфекция пламна в детска градина във Варна, 18 деца в болница 28.07 | 14:01

Лекари потвърдиха, че става въпрос за епидемичен взрив, потвърдиха лекари

От iNews.bg

След малък епидемичен взрив на чревна инфекция в детска градина "Слънчо" във Варна при деца между 3 и 7 годишна възраст в Инфекциозна клиника в УМБАЛ "Св. Марина" са прегледани над 30 деца. Хоспитализирани са 18, пет от които са амбулаторно серумирани, предаде БГНЕС.

Останалите деца са изписани след преглед и насочени за лечение в домашни условия. На всички деца са взети съответните микробиологични изследвания, съобщиха от болницата.

"Инфекциозна клиника разполага с необходимите консумативи, медикаменти и диагностиуми, осигурени от ръководството на УМБАЛ "Св. Марина" – Варна, които се използват при чревни, вирусни и бактериални заболявания. Приетите деца са в средно увредено общо състояние, имат клинични прояви - коремна болка, гадене, повръщане, изразена отпадналост и сънливост", се уточнява още в съобщението.

"Част от децата са с повишена температура и отключен диериен синдром. Извършва им се венозна рехидратация и симптоматично лечение", каза доц. д-р Диана Радкова, началник на втора клиника по инфекциозни болести и шеф направление инфекциозни структури в УМБАЛ "Св. Марина". 

Най-четени