Информационен ден за "Дунавски регион+" 03.06 | 07:42

Проектът се финансира по Транснационалната програма на ЕС за Югоизточна Европа

От Деляна Петкова

Националното сдружение на общините в Република България /НСРОБ/ организира днес (3 юни) в Силистра национален информационен ден по проекта "Дунавски регион+". 

По време на срещата ще бъдат представени дейностите и резултатите до момента. Ще бъде дискутирана предстоящата работа по изработване на стратегии за пет трансдунавски района между България и Румъния, съобщиха от община Силистра.

В представянето ще участва Тибор Немет от Министерството на транспорта, строителството и регионалното развитие на Словакия – водещ партньор по проекта, както и експерти към НСОРБ.

Проектът "Дунавски регион+" е продължение на проект "DONAUREGIONEN”, изпълнен от НСОРБ в периода 2006-2008 г. и финансиран по Програма Интеррег ІІІС. В първата фаза участваха 10 организации от Словакия, Германия, Унгария, Румъния, Сърбия и България. В настоящата фаза са включени още 3 нови страни: Хърватска, Украйна и Молдова.

Финансирането е от Транснационалната програма за Югоизточна Европа на ЕС. Партньори по проекта са 19 организации като сред тях има и публични местни и регионални администрации.

"Дунавски регион+" има продължителност 36 месеца (до 31 май 2012 година).

Водещи

Най-четени