Инцендет с товарен влак в Русенско тази нощ - дерайлирали са цистерни с бензин 23.04 | 17:43

Две от тях са се обърнали, няма пострадали

От iNews.bg

Тази нощ в 01:05 часа е постъпил сигнал за възникнал железопътен инцидент с дерайлирала товарна влакова композиция, превозвала гориво /бензин/, в междугарието Ветово-Сеново в Русенска област, като два от вагоните са се обърнали.  Веднага към местопроизшествието са изпратени екипи на полицията и пожарната. Служителите на РДПБЗН – Русе, съвместно с аварийни екипи от НКЖИ, са обезопасили композицията и района, като е спряно изтичането на гориво от две цистерни.  Районът е отцепен и местопроизшествието е запазено от служители на полицията и пожарната.

Няма пострадали хора, но е засегнат близо 2 км железен път и е преустановено движението на влакове по направлението Русе – Каспичан.

На мястото на инцидента действията на екипите на МВР са ръководили директорът на ОДМВР – Русе ст. комисар Теодор Атанасов и директорът на РДПБЗН – Русе комисар Валентин Красналиев.

Случаят ще се разследва от прокуратурата, която ще изяснява причините за произшествието и виновните.

В изявление пред медиите от мястото на инцидента, окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев припомни, че в прокуратурата има утвърден план за работа при крупни аварии и катастрофи. На местопроизшествието вече работят следователи от Окръжната прокуратура в Русе, за случая са уведомени главният прокурор и заместник-главният прокурор. Очаква се в работата на разследващите да се включат най-добрите специалисти с опит в подобни случаи.

Прокурор Георгиев успокои, че няма опасност за населените места в района, няма и риск от екологична или друг вид катастрофа. 

Водещи

Най-четени