Инцидент с нож в тролей от столичния градския транспорт, заради предпазна маска 22.06 | 09:13

Млад мъж е пострадал пред погледите на десетки пътници

От iNews.bg

Нападение с нож заради предпазна маска. Инцидентът станал в тролей от столичния градския транспорт.

Млад мъж е пострадал пред погледите на десетки пътници. По думите му – бил е нападнат ,защото не е носил маска в превозното средство. Извършителят е задържан. Имал е и предишни криминални прояви. А младежът, за късмет, е само с повърхностна рана.

"Човекът се ядоса, че нямам маска. Извади нож и ме заплаши. Казах му, че ще сляза, при което той ме намушка. Полицаите реагираха бързо”, разказва раненият.

"Получихме сигнал и веднага го предадохме на органите на реда. Причината е липсата на маска при един от гражданите”, разказва инж. Иво Василев, зам.-директор на "Столичен електротранспорт”.

Той добавя, че нараняването е в областта на рамото. Нападателят напуска превозното средство, но органи на реда го залавят, казва още Василев.

"Шофьорът има визуална представа за случката. Той вижда пререканието. Пострадалият пътник го моли за помощ и той веднага сигнализира. Всичко това се случва в рамките на секунди”, добавят още от  "Столичен електротранспорт”.

Те добавят, че всяка една ситуация в градския транспорт се записва и се следи в реално време. Инцидентите тази година са около 155. Най-чести са кражбите, падналите граждани и случаи на агресия като вчерашния.

Водещи

Най-четени