Инцидентът между влака и товарния автомобил е станал на неохраняем жп прелез 07.05 | 18:28

Все още не се знае дали животът на пострадалите е в опасност

От Теодора Кокаланова

Инцидентът между пътническия влак и товарния автомобил е станал на неохраняем жп прелез в индустриалната зона на град Септември, съобщи за iNews говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Товарният автомобил не е спазил обозначението на прелеза и е преминал на червена светлина. Вследствие на инцидента има четирима пострадали-водачът на товарния автомобил и трима пътници, които са транспортирани от екипи на Спешна помощ в болницата в Пазарджик. 

Сигналът за инцидента е получен в 16:45 часа. Влакът е бил обслужван от тривагонна електрическа мотриса "Дезиро". "Пострадалите са с различни травми и наранявания. На този етап няма информация за това дали има опасност за живота им", уточни Стоянов.

На мястото на инцидента има екипи на "Транспортна полиция", както и на Районното полицейско управление в Пловдив.

Поради инцидента движението на влаковете между София и Пловдив е временно преустановено. За пътниците от влака е създадена организация за превоз с автобуси до Пловдив, съобщават от БДЖ. Очаква се движението на влаковете да бъде възстановено късно тази вечер.

Към мястото на инцидента в момента пътуват заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев, заместник-изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД инж. Чавдар Трендафилов, генералният директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" инж. Милчо Ламбрев, заместник генералният директор инж. Златин Крумов, главният ревизор по безопасността инж. Бисер Минчев. 

Ръководствата на "Холдинг БДЖ" ЕАД и Национална компания "Железопътна инфраструктура" призовават водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

Водещи

Най-четени