Искаме от Турция информация за загинало наше дете в курорт 13.06 | 17:26

Консулът ни в Истанбул пътува към мястото, за да изясни ситуацията

От iNews.bg

Министерството на външните работи на Република България бе запознато в подробности със случая с починалото в турския курортен град Дидим българско момиченце. По указания на министър Екатерина Захариева незабавно бе осъществен контакт със семейството с молба да предоставят документите, с които разполагат, съобщиха от пресцентъра на МВнР, предаде бТВ.

Малката Вивиян почива при инцидент в аквапарк в петзвезден турски хотел на 6 юни, а семейството се притеснява, че случаят ще бъде потулен.

Документите са получени на турски език и вече са предоставени на Генералното консулство на Република България в Истанбул с указания да се запознае с тях и да изпрати консулско лице, което да установи контакт с местните власти, уточняват от външното министерство.

Българският консул Момчил Русинов вече пътува с цялата събрана информация, за да изясни на място обстоятелствата около смъртния случай на 8 юни 2018 г. Той ще посети прокуратурата в областния център Айдън, разследващите полицаи в град Дидим и управителя на хотела, в който е станала трагедията.

Отделно Генералното консулство ще поиска от Прокуратурата на Турция информация за водените процесуално-следствени действия.

Водещи

Най-четени