Исканото от протестиращите програмно правителство е невъзможно 27.02 | 08:30

Президентът не успял да се разчупи и си останал в калъпа според Сидеров

От Христина Рафаилова

Програмно правителство у нас не може да има, тъй като в Конституцията такова понятие няма. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред БНТ по повод едно от исканията на протестиращите страната да бъде управлявана именно от такъв кабинет.

"По принцип всички правителства трябва да се програмни. Ако говорим за такъв кабинет, означава, че този на ГЕРБ е бил безпрограмен", каза шефът на политическата си. Той добави, че реално кабинета "Борисов" е действал без план.

Сидеров коментира и напускането си на Консултативния съвет за национална сигурност заради това, че заседанието не беше открито за медиите.

По думите му не става дума за любовна връзка, а за важни обществени въпроси и поради това заседанието е трябвало да бъде открито, за да бъде видяно от всички граждани.

"Не очаквах президентът да надскочи себе си, да бъде по-разчупен . Той си остана човекът в калъп, подчинен на тези, които го назначиха", добави той.

Лидерът на патриотичната партия каза, че всички които са останали на Консултативния съвет, нямат никакво намерение да отговорят на исканията на протестиращите.

Сидеров попита също така защо държавният глава Росен Плевнелиев връчва мандат за съставяне на правителство на ДПС, чийто бивш лидер Ахмед Доган е проверяван за атентата срещу премиера в оставка Бойко Борисов. Той се зачуди защо патриотичната партия "Атака" не получава възможността да състави правителство. 

 

Водещи

Най-четени