Искат 15 000 лева от майката, душила малкото си бебе 16.09 | 13:31

Еленка решила, че детето не се развива добре и нямало смисъл да живее

От iNews.bg

Адвокат Ангел Ангелов, който е особен представител на малката Расмие, поиска 15 000 лева обезщетение от майката ѝ. Днес стана ясно, че Бургаският съд е допуснал гражданския иск срещу Еленка, която се опита да удуши собственото си дете.

Случаят на родителска жестокост потресе хората в Бургаско през декември, когато 16-годишната Еленка и двумесечната ѝ дъщеря бяха приети в детското отделение в МБАЛ. Лекарите установиха, че непълнолетната майка е набутала мокра кърпа в гърлото на бебето. Искала да го убие, защото според нея бебето плачело и често се разболявало, не се развивало добре и следователно нямало смисъл да живее.

Докато медицинският екип оказвал помощ на бебето, Еленка избягала от болницата. Задържана и е обвинена в опит за убийство, за което може да получи максимална присъда. С решение на Карнобатския районен съд момиченцето, което трябва да стане на годинка на 28 септември, е дадено за отглеждане в дом "Вяра, надежда, любов". Това е второ дете за Еленка, първото също било в дом, информира в. "24 часа".

На невръстната майка е наложена мярка "под надзора на родители". Вчера тя не се е явила на първото заседание по делото за опит за убийство. В момента живее при свекъра и свекървата си в Сунгурларе. На 9 октомври тя ще бъде принудително заведена в пленарна зала.

Водещи

Най-четени