Искат 15 г. за Жоро Милионера – той лежи само 10 19.09 | 12:18

Разликата в годините е заради самопризнанията му

От Елица Елефтерова

15 години затвор поиска Апелативната прокуратура в Пловдив за скандално известния Жоро Милионера, обрал инкасо автомобил, информира БТА. Това означава 10 г. затвор, тъй като на първа инстанция делото срещу Георги Енев се води по съкратената процедура, защото Енев изцяло призна вината си.

На 31 юли тази година той бе признат за виновен за това, че като длъжностно лице – охранител инкасо и ръководител екип, е присвоил пари на обща стойност 1 471 058,52 лв., собственост на три банки и на охранителното дружество, които са му били връчени да ги пази и управлява.

Според съда длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. Апелативният съд ще обяви решението си в 30-дневен срок.

Зам. апелативният прокурор Божидара Попова оспори обстоятелствата, приети за облекчаващи и от Окръжен съд, и поиска новата присъда да бъде издадена или на базата на баланс на облекчаващи и утежняващи обстоятелства, а не както досега – с превес на първите.

Адвокатът на защитата Георги Кутрянски подчерта пропуските на охранителната фирма, дали възможност за планиране и осъществяване на престъплението.

Водещи

Най-четени