Искат 50 г. затвор или доживотна присъда за убийство 25.02 | 13:23

Майки на убити деца събират подписи за промяна в Наказателния кодекс

От Андриян Георгиев

Подписка с искания за промяна в Наказателния кодекс са направили майки на убити деца, съобщи Емилия Шумкова, майка на убитата Мирослава Николова от Перник. 

Това стана ясно по време на петия пореден протест, организиран от роднини, близки и приятели на загиналото момиче, съобщава БТА. Протестът се състоя пред Съдебната палата в Перник днес (25 февруари). 

В подписката близките на убити деца настояват да се увеличи наказанието за отнет човешки живот поне на 50 години затвор или на доживотна присъда, без право на замяна, както и при доказано престъпление да не се изтърпява само най-тежкото наказание, а да се сумират годините от всички присъди.

Подписката вече е подкрепена от родителите на убитите деца в дискотека "Соло", на прегазеното момиче на пешеходната пътека във Варна, от всички роднини на прегазения младеж в Катуница. 

Само днес са събрани над 1000 подписа в подкрепа на петицията. 

Родителите имат амбицията да съберат 300 хил. подписа, които да бъдат внесени в Народното събрание. 

Майката на Мирослава изрази съмнения, че дъщеря ѝ е убита за пари. Според нея Мирослава е била образец за прилично поведение - не пиела, не пушела, дори не посещавала кафенета, била отдадена изключително на  спорта. Кръвният тест показал, че девойката не е била упоявана

Емилия Шумкова е подготвила над 30 въпроса към полицията и прокуратурата, които ще бъдат предадени на анкетната парламентарна комисия, която ще работи по случая "Мирослава".

Водещи

Най-четени