Искат да отнемат американското гражданство на Мъск 21.11 | 13:03

Той няма бакалавърска степен по физика или друга специалност. Напуснал е училище през 1995 г. и е влязъл като нелегален мигрант в САЩ

От iNews.bg

Най-богатият човек в света, основател на SpaceX, Tesla и собственик на Twitter, Илон Мъск, е фалшифицирал дипломата си, за да остане в САЩ. Това твърдят разследващите от организацията Capitol Hunters. По тази причина те искат той да бъде лишен от американското си гражданство.

Той няма бакалавърска степен по физика или друга специалност. Напуснал е училище през 1995 г. и е влязъл като нелегален мигрант в САЩ, пише Телеграф.

Мъск е роден и израснал в Претория, административната столица на Южна Африка. На 17-годишна възраст заминава за Канада, където постъпва в университет, а на 19-годишна възраст се озовава в САЩ, в Университета на Пенсилвания.

Capitol Hunters се хващат именно за периода от живота на милиардера от напускането на Претория до пристигането му в Пенсилвания. В много интервюта Мъск е говорил за младините си, но според разследващите от организацията, той непрекъснато сменя разказите си и датите.

Ако фактите, представени от Capitol Hunters, са верни, тогава Мъск може не само да бъде лишен от гражданство, но и да бъде изгонен от страната, тъй като фалшифицирането на документи за промяна на имиграционния статут в Съединените щати е сериозно престъпление.

Водещи