Искат категория "С" на таксиджиите – те излизат на протест 14.11 | 18:04

Шофьорите в Благоевград недоволстват срещу промени в закона

От Цанка Донкова

Протест готвят таксиметровите шофьори в Благоевград. Причина за недоволството им са очакваните промени в Закона за движение по пътищата, съобщава в. "Стандарт".

Според една от промените всички шофьори на таксита трябва да бъдат с професионална категория "С". Повечето таксиджии обаче са на мнение, че ако това се случи, те ще останат без работа.

Шофьорите се оплакват, че нямат средства, за да изкарат категорията. Те не могат да заделят минимум 500 лева за такъв курс.

"Ако имам професионална книжка, няма да карам такси, а тир или камион. Откъде пари за нови курсове? С колегите ще се вдигнем на стачка. Сигурно целят да намалят броя на такситата, но всеки иска да има хляб и за него. Без таксито съм загубен", категоричен е 38-годишният таксиметров шофьор Васил Чимев.

Според таксиметровите шофьори всяка година се измислят нововъведения, което по-скоро намалява приходите им, отколкото да им помага.

"С всички тези изисквания не се улеснява работата ни, а се прави така, че много от нас остават на улицата без доходи и препитание", допълва шофьорът от Благоевград.

Най-четени