Искате бенгалски тигър за домашен любимец? Вадете 24 000 лв. и е ваш 21.08 | 11:19

Софиянец продава 5-месечното животно в интернет

От Цанка Донкова

Животните – кой не ги обича? Постоянно интернет пространството е залято от снимки на сладки котенца, кученца, птички и всевъзможни други животинки, които са заснети в точни момент на точното място. Тези фотоси карат човек да се разтопи от умиление и да си каже - де да имах и аз едно животинче вкъщи. И така доста от хората се сдобиват с домашен любимец.

Други обаче в желанието си да са по-различни смятат, че разковничето е в нестандартен домашен любимец. Често се учудваме на феновете на паяци, змии, игуани и други не чак толкова "сладки" животинки, които се отглеждат като домашни любимци.

Оказва се обаче, че изборът за екзотично животно не се ограничава до тук. В интернет се появи и обява на софиянец, който продава 5-месечен бенгалски тигър, съобщава в. "Телеграф". В обявата е посочена цена от 24 000 лв., но собственикът уточнява, че е склонен на допълнително договаряне. Гарантира, че животното има всички нужни документи за продажба.

"Най-вероятно обаче това не е така, тъй като тигрите са застрашен вид и търговията с тях се следи строго", коментират експерти.

Още обяви за екзотични животни заливат интернет. В онлайн пространството е пълно и с абсолютно нелегални сделки и за маймуни. Десетки българи си ги купуват и ги отглеждат като домашни любимци, което е забранено. Цените тръгват от 400-500 лв. и стигат до 3000 лв. за най-малките екземпляри – джуджевидните мармозетки.

Водещи

Най-четени