Искате вашето бебе да заеме приза "Бебе на 2015" - имате още малко време 09.04 | 19:15

Вижте кои са "най-горещите дни" за зачеване

От Теодора Кокаланова

Всяка година организаторите на кампанията "Бебе на годината" обявяват "най-горещите" дни за зачеване на първото новородено за идващата Нова година. Първото бебе на годината най-вероятно ще бъде заченато през периода 5 – 12 април. Щастливите майки, забременели в този период, с най-голяма вероятност ще родят своите бебета на 1 януари 2015 г. 

През април тази година кампанията "Бебе на годината" стартира 15-ото си издание. Целта й е да насочва общественото внимание към демографските и репродуктивните проблеми в страната. През настоящата година кампанията ще акцентира върху актуалните политики и дейности в сферата на майчиното и детското здравеопазване, разписани в Националната здравна стратегия до 2020 г. 

Предвиждат се серия от работни дискусии около стандартите и добрите практики за активно проследяване на бременните. Кампанията се стреми да обедини платформите на пациентските и браншовите организации в сектора за успешно раждане и отглеждане на деца, като разчита и на активното участие от страна на институциите. 

Малката Сиана от Николаево стана Бебе на годината 2014. Тя проплака в болницата в Стара Загора, в първата минута на 1 януари. Сиана беше орисана за здраве, щастие и благополучие от здравния министър д-р Таня Андреева навръх Бабинден, информира NEWS7. 

Водещи

Най-четени