Йовчев: Всички предприети действия спрямо Алексиев са обосновани 15.04 | 20:56

Оттук-нататък прокуратурата е тази, която повдига обвинения, посочи вътрешният министър

От iNews.bg

"Всички действия, които са предприети, включително и по отношение на офиси и фирми, свързани с Орлин Алексиев, са абсолютно обосновани". Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след изслушване на закрито заседание в парламента.

"Ако ние не бяхме предприели тези действия, можеше да бъдем основателно обвинени за това, че не сме си свършили работата по закон. Оттук-нататък прокуратурата е тази, която повдига обвинения, а съдът казва кой е виновен и кой – не", заяви Йовчев.

"Казах същото, което казахме и пред вътрешната комисия. Нова информация към момента няма, то и времето беше много кратко, за да бъде събрана такава информация”, посочи министърът.

По думите му има основателни съмнения за това, какво е предприето в резултат на наличната към този момент информация.

"Когато има достатъчно данни, то тогава започва досъдебно производство. В хода на това досъдебно производство се извършват процесуално-следствени действия, за да се съберат доказателства. Когато има достатъчно доказателства, се повдига обвинение. Оттам-нататък в съдебно заседание съдът решава дали определен български гражданин или друг гражданин е виновен или не”, посочи Цветлин Йовчев.

"След като има предвидена такава процедура и ние сме в рамките на такава процедура, считам, че всичко е в рамките на нормалното. Не сме излезли извън процедурата – закрито заседание, на което може да бъде съобщено, по право народните представители имат право на достъп до класифицирана информация”, обясни министърът, цитиран от агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени