Йовчев: Кабинетът много отдавна е готов да подаде оставка 23.07 | 11:14

Тя ще бъде факт, вероятно и днес, смята вицепремиерът

От Кремена Бедерева

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев не изключи оставката на правителството да бъде подадена днес. Кабинетът много отдавна е готов да подаде оставка, единственото, което спира оставката, е необходимостта подаването на оставката и всички процеси след това да бъдат управлявани и да гарантират стабилността и на управлението, и на нормалното провеждане на изборите, каза министърът.

По думите му това е единствената причина до момента да не е подадена оставка. Тя вече е декларирана, оставката ще бъде факт, вероятно и днес, заяви министърът. Това е в правомощията на премиера, допълни Йовчев пред журналисти в МС. Той отбеляза, че премиерът спазва договореностите, постигнати по време на Консултативния съвет при президента.

Очаквам, че най-късно утре ще бъде внесена оставката на правителството в Народното събрание, каза пред журналисти в МС министърът на отбраната Ангел Найденов.

Цветлин Йовчев каза в отговор на въпрос, че многократно е нараснал миграционният натиск, защото продължава да е сложна ситуацията в Близкия изток и Афганистан, но допълни, че процесите се управляват устойчиво, а някакви допълнителни мерки извън предприеманите не са необходими.

До 1000 души на месец ще е нещо, с което в момента България може да се справи, отбеляза министър Йовчев.

Водещи

Най-четени