Йовчев: Конкурсите в МВР са напълно прозрачни 11.04 | 14:20

Те се провеждат в съответствие с изискванията на закона, отсече той

От Теодора Кокаланова

"Няма случай, в който за оперативен помощник на главния секретар да се назначава човек от "Човешки ресурси", който няма изкаран оперативен курс, обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. По думите му политиката по назначаване и кариерно развитие на служители в Министерството на вътрешните работи е напълно прозрачна. 

"От момента в който аз съм министър на вътрешните работи дейностите за назначаване на кадри са провеждани при спазване на законовите изисквания и подзаконовата нормативна база", категорично заяви Йовчев. 

За този период са проведени 4 конкурса за постъпване на държавна служба на 12 длъжности, за които не се изисква задължителна първоначална професионална подготовка – старши оперативен помощник към главния секретар на МВР, информира агенция "Фокус".

"Конкурсите са обявени и проведени в съответствие с изискванията на Закона за МВР, правилника за приложение на закона и наредба за условията и реда за постъпване на държавна служба в МВР", обясни вицепремиерът. Той подчерта, че до участие на конкурсите са допускани само кандидати, които отговарят на обявените изисквания, свързани с изпълнението на съответна длъжност. 

Водещи

Най-четени