Йовчев: Не виждам някакви сериозни резултати от БОРКОР 02.07 | 15:00

Създаването на ново звено е заложено в екшън плана, отсече министърът

От Теодора Кокаланова

"Не мисля, че видяхме някакви сериозни резултати от БОРКОР", заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. По думите му функционирането и съществуването в този формат на БОРКОР не е много удачно. 

"Изразходвани са изключително сериозни бюджетни средства, а резултатите са повече от скромни. От тази гледна точка се обмислят варианти и се работи за създаване на ново звено. Това е заложено в екшън плана", допълни Йовчев.

Според вицепремиера звеното, което обмислят да създадат, ще покрие функциите на БОРКОР и ще има допълнителни такива. "Ако продължим да отделяме тези ресурси, са необходими сериозни резултати. От тази гледна точка към момента не мисля, че тези служители трябва да продължат да работят командировани в една структура, която не дава необходимите резултати", подчерта Йовчев. 

По думите му моделът, в който служители на МВР, ДАНС или друга институция, са командировани в БОРКОР, определено не е добър, предаде агенция "Фокус". "Тези хора са на двойно подчинение и реално контрола върху тях и тяхната дейност е силно занижен", каза още министър Цветлин Йовчев.

 

Водещи

Най-четени