Йовчев: Общественото доверие към МВР расте 05.07 | 12:25

С новия закон служителите получават това, което заслужават, смята Йовчев

От Теодора Кокаланова

"Oбщественото доверие към полицията, пожарникарите, граничарите и спасителите расте. МВР разполага с бюджет, който трябва да изразходва за сигурността и безопасността на обществения ред".

Това каза министърът на МВР Цветлин Йовчев по повод честването на 135 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. 

По думите му обществото не може да даде достатъчно на служителите на МВР, но с новия Закон на МВР на тях им се дава поне малка част от това, което заслужават. 

"Ако служителите надвишат тези 70 часа извънреден труд, ще бъдат компенсирани, както и до сега са търсени начини и са били компенсирани посредством награди. Днес много хора ще бъдат наградени", отбеляза министърът. 

Цветлин Йовчев не пожела да коментира подадения сигнал от него в прокуратурата срещу бившия министър на МВР Цветан Цветанов, предаде агенция "Фокус".

"Ще има още хора, които ще бъдат викани и предупреждавани по случая с финансовата система на България", допълни Йовчев. Той потвърди, че тази седмица има доста хора, които са предупредени с протоколи, но дали ще има задържани сред тях ще се разбере тепърва. Министърът бе категоричен, че деянието е организирано. 

 

Водещи

Най-четени