Йовчев прати шефа на КАТ в резервния щат на МВР 20.12 | 12:21

Богдан Милчев няма да бъде уволнен, уточни вътрешният министър

От Кремена Бедерева

Шефът на КАТ-СДВР Богдан Милчев е преместен в резервния щат на МВР, но няма да бъде уволнен. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Причината за това решение е забележки към Милчев, свързани с резултатите, организация на работата и взаимодействието с Главна дирекция "Национална полиция", както и с управленския стил, аргументира се вицепремиерът.

По думите му намаляването на катастрофите не е достатъчно основание Милчев да остане на поста си. "Считате ли, че това е достатъчно, и на базата на какви оценки? Откъде вадите такива данни? Защото, според мен, данните, които са до момента, не са достатъчни и са незадоволителни. Трябва да продължим с активни усилия в тази насока. Също така по контрола на автопатрулите", обясни Йовчев.

"Тези забележки мисля, че са достатъчно конкретни, защото иначе ще влезем в един стил, който не е добър, и не би трябвало да се коментират детайли, не бива да се навлиза оттук нататък в повече детайли, имам достатъчно основания за това решение", добави още Йовчев.

"Към момента господин Милчев ще бъде в резервния щат и оттук нататък, в зависимост от това какво се установи, ще взема решение, но към момента не вървим към уволнение. Тези неща, които бяха говорени преди няколко седмици, не отговарят на истината. Аз мисля, че на негово място назначеният в момента Иво Писанов има достатъчни качества и вярвам, че ще се справи", заключи вътрешният министър. 

Водещи

Най-четени