Йончева: Станишев е рицар, ще бъде в листата 14.04 | 17:45

Следващата седмица Йончева ще внесе в прокуратурата нови документи по случая "Ало, Банов съм"

От iNews.bg

Синът ми много се зарадва на рицаря, който Станишев му прати по мен. Самият Станишев е добър рицар. Той трябва да бъде в листата на БСП. В левицата не се спускат списъци отгоре. Има дебат. Аргументиран и остър, след това гласуване. Това ще се случи и днес. Това каза по бТВ водачът на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева във връзка с пленума на Националния съвет на БСП.

На заседанието партията ще подреди листата за евровота, като ще стане ясно дали председателят на ПЕС Сергей Станишев ще влезе в листата за вота на 26 май.

"Сергей Станишев ще бъде част от евролистата, не защото той има повече номинации, а защото той е лицето, чрез което тази листа ще бъде много по-силна и аз вярвам в това. Той е най-успешният български политик в Европа, лидер на ПЕС, той е капитал не просто за българската левица, аз вярвам, че той е капитал за България", отбеляза Йончева.

"В левицата не се спускат отнякъде някакви списъци, както сме свидетели в някоя друга партия. В левицата има дебат. Този дебат може да бъде много аргументиран, много остър, но има дебат. И смятам, че това ще се случи днес - ще има дебат и накрая ще има гласуване, защото това решение се приема с гласуване", коментира Йончева.Докъде ще стигне случаят "Ало, Банов съм"

Следващата седмица Йончева ще внесе в прокуратурата нови документи по случая "Ало, Банов съм".

Прокуратурата съобщи в петък, че няма да образува разследване по сигнал срещу министъра на културата Боил Банов поради липса на нарушения на длъжностни лица от МК във връзка с ремонта на Ларгото в София. "От Министерството на културата не ни изпратиха никакви документи, МРРБ обаче ни изпратиха документи и следващата седмица ще ги покажем. Те потвърждават, че това, което е поискал господин Банов, това се е случило. И това е корупцията. Това не е моделът "Банов". Това е моделът "Борисов" и затова го прикриват", каза Йончева.

В постановлението за отказ се дават подробности и за аудиозаписа, представен от Елена Йончева, като се констатира следното: "представеният запис е N-ти брой презапис, без да е представен оригиналният", което е "непреодолима пречка пред експертите да установят налице ли е въздействие, има ли извършени манипулации и обработки".

"Аз няма как да унищожа оригиналния звук, защото аз не съм го притежавала. Притежавала съм аудиозапис на дигитален носител и това копие е занесено в прокуратурата. Прокуратурата е наясно с това, че на подобни дигитални записи навсякъде се прави анализ за тяхната достоверност. Може да се разбере дали е имало монтаж, външно влияние, дали гласът съответства на персонажите", обясни Йончева.

Замесена ли е Йончева в аферата КТБ

Тя за пореден път отрече, че е замесена в схема за източване на пари чрез фалиралата КТБ. Отрече и да е познавала добре Цветан Василев: "Аз съм работила за ТВ 7 и тези средства, които ми бяха отпуснати - направени са 7 документални филма, купена е —техника и всичко това е не само налично, то е излъчено".

На въпрос с препратка към изказването на Делян Добрев за политическото "доубиване" - какво би я убило нея политически, Йончева отговори: "Аз смятам, че съм достатъчно честна, откровена и правя това, в което вярвам. Защо нещо трябва да ме убива?".

Водещи

Най-четени