Йордан Бакалов: ГЕРБ замете реакциите за доклада на ЕК 18.07 | 11:44

Депутатът смята, че арестът на Аврамов е само PR

От Филипа Тодева

Народният представител от Синята коалиция Йордан Бакалов заяви, че отчетът на МВР и арестът на народния представител от ГЕРБ Димитър Аврамов, са само опит да бъдат заметени реакциите около доклада на ЕК.

"Днес, с ареста на депутата Димитър Аврамов, се цели чрез PR да се покрият негативите от доклада на Европейската комисия. Мога да дам и друг пример в тази посока – покрай пожара на Витоша, например, изгоряха 13-те % повишение на цената на тока. Една седмица никой не говори за тези 13%. За мен - определено това се прави умишлено, точно в тази посока", коментира Бакалов, цитиран от Агенция "Фокус".

Той запита защо от МВР са забавили ареста на Аврамов, след като са знаели, ще получи 50 хил. лв за търговия с влияние.

Народният представител коментира и доклада на ЕК. "От черновата на доклада на ЕК става ясно, че хората, които трябва да поемат отговорност, са именно от МВР. За мен най-съществената част от него засяга тезата, че няма посока на реформите. Това означава, че имаме кораб без рул”, категоричен е той.

Според него може да се каже, че има показност точно преди излизането на доклада на ЕК, ако свържем случая с изказването на Барозу, че докладът за България се пише до последния момент.

"При реакциите във връзка с доклада може да се каже, че едва ли не управляващите в момента се опитват да смекчат това, което е написано като чернова, и изтече в публичното пространство. При всички случаи мониторингът спрямо България ще си остане до 2013 г.”, каза още Йордан Бакалов.

Най-четени