Йордан Бакалов поема военното разузнаване 19.05 | 11:39

Той е изключително добре подготвен за тази работа и в тази сфера, аргументира се военният министър Николай Ненчев

От iNews.bg

Бившият депутат от СДС Йордан Бакалов поема военното разузнаване. Това потвърди днес министърът на отбраната Николай Ненчев пред журналисти. Министърът добави, че днес ще представи Бакалов в службата "Военна информация", за чиито директор е назначен.

На въпрос дали Йордан Бакалов разполага с достатъчно високо ниво на английски език, необходимо за поста, Ненчев отговори, че Бакалов разполага с изключително високо ниво на морал - нещо, което го впечатлява и по думите му е водещо при вземането на това решение. "За мен е много важно, без морал нищо не може да се случи", посочи Ненчев и добави, че освен това Йордан Бакалов е изключително добре подготвен за тази работа и в тази сфера.

На въпрос дали слуховете, че ще бъде сменен, го разконцентрират от задачите, Ненчев отговори, че не се притеснява от слуховете, разпространени от руската пропаганда.

Министърът на отбраната заедно с други участници днес говори на форума "Готови ли сме да защитим ценностите си? Светът между дипломацията и оръжията" в София.

Водещи

Най-четени