Йордан Цонев: Хората очакват от 2024 г. повишение на доходите и повече сигурност 11.01 | 11:15

Най-доброто наистина предстои!". Това каза от парламентарната трибуна Йордан Цонев от ДПС в изявление за началото на новия политически сезон

От iNews.bg

"Да си пожелаем 2024 г. да донесе мир в света, мир в страната и мир в душите ни. Най-доброто наистина предстои!". Това каза от парламентарната трибуна Йордан Цонев от ДПС в изявление за началото на новия политически сезон. "През 2024 г. ще работим последователно и решително за утвърждаване на евроатлантизма като основополагаща концепция за политиката на България и осигуряване на пълноправното членство в Шенген и еврозоната, повишаване на доходите и жизнения стандарт на хората, създаване на условия съдебната система да работи ефективно за осигуряване на справедливост за всеки български гражданин", декларира той.
2023 г. дойде и си отиде с войни, конфликти, кризи и нестабилност, припомни Йордан Цонев и коментира политическата обстановка у нас.  "Политическата криза ни подсказа, че връзката между политическите партии и хората е скъсана. Само ДПС констатира този факт и ние работим по това тази връзка да бъде възстановена", подчерта той. И призова и другите партии да работят за това, като обясни, че от доверието на хората зависи работата на цялата политческа система и на всички институции.
Хората искат сигурност, работа, повишаване на доходите и справедливост, отбеляза депутатът. По думите му България може да осигури сигурност само с членството си в НАТО: "Затова ДПС отстояваше и ще отстоява твърдо и неотменно ангажимента на България да бъде лоялен и последователен член на Алианса". Повишаването на жизнения стандарт на хората и отстояването на интересите на бизнеса чрез създаване на благоприятен инвестиционен климат и предвидима данъчна политика са основна цел на ДПС, изтъкна още той. "Партията потвърждава своя ангажимент към хората, бизнеса и общините и през тази година. Усилията ни ще бъдат насочени към повишаване на доходите, силна подкрепа за общините и подобряване на условията за правене на бизнес. Постигането на по-висок жизнен стандарт е невъзможно без пълноправното членство на България в ЕС. Ние ще продължим усилията си и през 2024 г. за членството ни в Шенген и еврозоната".
Справедливостта, която очакват хората, изисква и подобряване на ефективността на съдебната система, декларира Йордан Цонев. Най-важната промяна през 2023 г. в българската политика е възстановяването на конституционно закрепения модел - решенията и важните насоки да се вземат в Народното събрание, смята той. 

Водещи

Най-четени